Dansk
English

Østerbro

3t - 4t
8.4 km
Gratis
Trianglen, København
Udforsk en børnevenlig, klimabevidst og historisk bydel.

Udforsk en børnevenlig, klimabevidst og historisk bydel.
Østerbro

Østerbro

Østerbro er for mange kendt som et pænt og roligt kvarter, hvor mange børnefamilier vælger at slå sig ned. Østerbro gemmer dog på meget mere, herunder masser af krigsberetninger, arbejderhistorie, klimabevægelser og tilmed en myte om et sagnvæsen.

Navnet ’Østerbro’ er kendt helt tilbage fra 1770’erne, hvor det formodes at henvise til en mindre bro uden for Østerport. Navnet kan også henvise til den brolagte landevej, som førte fra Sortedamssøen og ind til byen København. Området var frem til midten af 1800-tallet meget sparsomt bebygget, modsat arbejderkvartererne Vesterbro og Nørrebro, hvor bebyggelsen begyndte tidligere. Det var en fordel, for nye byggeregulativer betød, at man ikke måtte bygge så tæt, og gaderne blev derfor bredere. Men da udbygningen for alvor tog fart, voksede indbyggertallet hurtigt fra ca. 1.500 i 1850 til 66.000 i 1906. De første, der flyttede til Østerbro, var velstående familier fra Bredgade-kvarteret, og store villaer blev opført i det dengang landlige, grønne og sumpede Østerbro. Langs den nuværende Østerbrogade skød høje etageejendomme op med rummelige lejligheder. Rosenvænget-kvarteret med dets prægtige villaer var for de rigeste.

Østerbro lå ud til kysten, men med anlæggelsen af Københavns Frihavn blev kvarteret afskåret fra havet. Det er først i de senere år, at beboerne har fået glæde af kyststrækningen, og de benytter flittigt både havnebad i Nordhavnen og Svanemøllestranden. I dag er Østerbro et levende kvarter med mange gode restauranter, specialbutikker og masser af genbrugsforretninger for de kvalitetsbevidste. Samtidig er Østerbro et af byens grønneste kvarterer, hvor der er god plads til leg og bevægelse.

Dette er skabt af en StoryHunt-partner.

Hvordan virker det?

Hvordan virker det?

StoryHunt app'en bruger din lokation til at guide dig fra punkt til punkt.
Når du er indenfor 20 meter af et punkt, kan du låse op for historien.
Nyd fortællingen om netop dét sted, du befinder dig.
Hvad skal jeg have med?

Hvad skal jeg have med?

En opladt smartphone.
Hovedtelefoner.
3t - 4t til at gennemføre turen.
Godt selskab er anbefalet.

Tag Afsted

Besøg vores app for at komme igang. Det er helt gratis.